Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation сключи споразумение за придобиването на Plex Systems

06.08.2021   |   Бизнес
 

Rockwell Automation сключи споразумение за придобиването на Plex Systems, водещ производител на мащабируем облачно базиран софтуер за интелигентно производство. Сделката е на стойност 2,22 млрд. щатски долара в брой.

Plex предлага самостоятелна SaaS сървърна платформа за производство, поддържаща множество потребители, както и средства за мащабируемост, включително производствени изпълнителни системи, системи за контрол на качеството и за управление на веригата за доставки. Платформата се използва от над 700 клиенти и управлява над 8 млрд. транзакции на ден. Функциите на софтуера от Plex ще бъдат допълнително диференцирани посредством индустриалния експертен опит и глобалната пазарна мрежа на Rockwell, изтъкват от компанията.

"Това придобиване ще ускори нашата стратегия за възраждане на свързаното предприятие и бързо ще добави допълнителна стойност за нашите клиенти, които все повече интегрират облачни решения, за да подобрят надеждността, гъвкавостта и устойчивостта на своите производства", коментира Блейк Морет, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Rockwell Automation.

Облачната платформа на Plex помага на клиентите да свързват, автоматизират, проследяват и анализират своите производствени дейности и свързаните вериги за доставки.

"Plex винаги е била нещо повече от компания. Ние бяхме лидер в движението за интелигентно производство и доверен партньор на повече от 700 производствени компании по целия свят. Обединяването на силите ни с Rockwell е чудесно за нашите клиенти, партньори и служители и за нашата мисия да разширим обхвата и въздействието си и да ускорим въвеждането на производството в облака", коментира Бил Берути, главен изпълнителен директор на Plex.

Plex ще стане част от подразделението "Софтуер и управление" на Rockwell, което предлага водещи хардуерни и софтуерни решения за проектиране, експлоатация и поддръжка на системи за автоматизация и управление на производството. След придобиването в Rockwell ще започнат работа над 500 висококвалифицирани нови служители.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   Plex Systems  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...