Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Стреч машините – верният помощник в опаковането

20.07.2021
 

Опаковането с фолио намира множество приложения в съвременната индустрия. Необходима е добра организация в процеса на опаковане, за да може прекъсванията да се сведат до минимум. Това може да бъде постигнато чрез използването на правилното опаковъчно оборудване и материали. С помощта на стреч машините няколко единични продукта може да бъдат комбинирани в пакет, а големите палети да бъдат увити с фолио, за да бъдат по-компактни и защитени при транспорт.

Бетелгиус предлага разнообразие от стреч машини, подходящи за всякакви нужди. Компанията е официален представител на FROMM Швейцария – водещ световен лидер в индустрията.

Какъв вид стреч машина е подходяща за вас?

Стреч машините се делят на две основни категории: полуавтоматични и автоматични. И двете категории се състоят от подкатегории: с платформа, с вертикално въртящо се рамо и орбитални за хоризонтално опаковане. Роботите са подкатегория на полуавтоматичните машини. Те могат да бъдат използвани самостоятелно или в края на производствената линия, както и като част от напълно автоматизирана работна станция.

Полуавтоматичните машини изискват човешка намеса, като например натискане на бутон за стартиране на машината, закрепване на фолиото към товара, преди да започне цикълът на увиване или рязане на фолиото в края на цикъла. Някои полуавтоматични стреч машини разполагат с автоматично устройство за рязане и залепване на фолиото в края на цикъла. Статистиката показва, че колкото по-малко операторът се ангажира директно с товара, толкова продуктивен ще бъде той. Подходящи са за складове и производства с по-малка натовареност.

Напълно автоматичните машини за опаковане със стреч обикновено се използват при опаковъчни операции с по-големи обеми. Те са чудесни за складове и дистрибуторски центрове, които работят с висока скорост и очакват голям обем продукти всеки ден. Не изискват почти никаква човешка намеса.

При изцяло автоматичните системи не са необходими прекъсвания и почивки, всеки продукт се придвижва незабавно към следващия етап на поточната линия.

Сред иновативните индустриални опаковъчни системи безспорно са роботите. Те принадлежат към категорията полуавтоматични и осигуряват по-висок процент производителност. Товарите не трябва да се отнасят в определена зона, за да се опаковат, а роботът се придвижва на собствен ход до съответния товар. Освен това те могат да увиват товари с всякакво тегло, дължина и ширина. Един от най-новите модели, които предлагаме, е полуавтоматичният мобилен робот серия FR3xx. Особено подходящ е за клиенти, които трябва да фолират широк спектър от големи палети или за ситуации, при които фолирането се извършва на различни места в предприятието или склада. При напълно заредена батерия може да опакова до 220 европалети с едно зареждане.

Сред най-популярните в практиката са стреч машините с въртяща се платформа. Обектът на опаковане се поставя върху платформата, която се върти с определена скорост, докато статична система развива фолиото, което се намотава около обекта. Тези машини са идеални за опаковане на стабилни товари с тегло под 2 тона. Бетелгиус предлага няколко модела от този вид машини, като най-продаваният от тях е FS 360. Изключително подходящ е за предприятия и складове, които имат малки до средни натоварвания.

Друг вариант са машините за стречоване с въртящо се рамо, при които товарът остава статичен, а рамото се върти около него. Тези модели са подходящи както за леки и крехки обекти, така и за едрогабаритни и тежки товари. От продуктовата листа на Бетелгиус това са полуавтоматичните FS 500 и FS 500L и автоматичната FS 500А за интегриране в производствени линии.

Орбиталните стреч машини намират широко приложение при опаковане на дълги предмети от типа на корнизи, подови настилки, профили, алуминиеви пръти, тръби, плоскости, дървен материал и др. Орбиталните машини серия FV300 и FV 350 са най-новото допълнение към продуктовата листа на компанията. Процесът на работа с тях е изключително лесен, а поддръжката е сведена до минимум.

Може да разгледате предлаганите модели стреч машини от Бетелгиус тук.

     
Източник: Бетелгиус

Ключови думи: Бетелгиус   Betelgeus   стреч машини  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Фирмена публикация

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...