Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Стартира процедура за проектни предложения по проекта за когнитивна роботика VOJEXT

16.02.2021   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Като част от проекта VOJEXT (Value Of Joint EXperimentation in digital Technologies for manufacturing and construction) на 1 март 2021 г. стартира процедура за набиране на проектни предложения в областта на когнитивната роботика. Проектът се изпълнява в рамките на програма Хоризонт 2020 и е насочен към иновативни МСП в сферата на когнитивните автономни системи, колаборативната роботика, изкуствения интелект, информационните и комуникационните технологии. Основната му цел е да насърчи МСП към по-бързо внедряване на иновативни технологични разработки в производствените процеси.

В рамките на процедурата ще бъдат финансирани между 5 и 8 проекта, които предлагат решения на едно от 7 технологични предизвикателства, свързани с внедряване и приложение на разработената в рамките на проекта роботизирана ръка.

Максималното финансиране, което може да спечели един проект, е до 100 000 евро, като общият размер на безвъзмездните средства, които ще бъдат отпуснати в рамките на поканата, е 450 000 евро. Освен финансиране наградените проекти ще получат експертна подкрепа от международни ментори.

Предложения за участие ще се приемат до 30 април 2021 г. Предвижда се да бъдат проведени три уебинара, които да предоставят повече информация на потенциалните кандидати.

Повече информация за участие в процедурата можете да намерите тук.

     
Източник: БТПП; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: VOJEXT   Хоризонт 2020   колаборативна роботика   изкуствен интелект  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...