Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ПАРА публикува годишния доклад за българските успехи в роботиката и автоматизацията през 2020 г.

16.02.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Асоциацията по роботика и автоматизация ПАРА публикува годишния доклад „Българските успехи в роботиката и автоматизацията през 2020 г.”

В доклада се посочва, че въпреки че 2020 г. бе една от най-трудните и сложни години в икономическо и социално отношение, сферата на роботиката и автоматизацията е запазила своята динамика. Множество индустриални предприятия са използвали автоматизирани решения, за да запазят или адаптират производствения си профил. Същевременно са навлезли и множество нови дистанционни услуги, както и услуги по дистанционен мониторинг и управление, „zero-touch” и „plug and produce” решения.

През 2020 г. се наблюдава и растеж в използването на краудсорсинг платформи за индустриален дизайн, системи за 3D печат, както и мобилни роботи, управляеми дистанционно през облака.

В доклада се отбелязва, че в страната през миналата година са реализирани проекти по внедряване на роботизирана поточна линия за пакетиране на шоколадови изделия и първата изцяло автоматизирана линия за изрязване на полиуретанова пяна на Балканите. В рудник „Ада Тепе” е заработила контролна зала за автоматизирано управление и бързи анализи на текущия добив, а две български банки са внедрили RPA технологията.

Асоциацията също така подчертава в доклада си редица постижения на индустрията през 2020 г. Стартира серийното производство на първите 50 български колаборативни робота. Инженерните центрове на световни лидери отбелязаха ръст в наетите служители и откриха нови отдели. Български компании като Ondo, занимаващи се с автоматизация, натрупаха допълнителен капитал. Нови модели роботи и техника навлязоха в лабораториите и учебните бази у нас, се посочва още в доклада.

Пълната версия на доклада можете да изтеглите тук.

     
Източник: ПАРА

Ключови думи: ПАРА   роботика   автоматизирани решения   индустриален дизайн   колаборативни роботи  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...