Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Johnson Controls интегрира български софтуер в система за автоматизация на сгради

15.12.2020   |   Бизнес
 

Johnson Controls избра семантичната графова база данни GraphDB на българската компания за семантичен софтуер Ontotext за новата версия на своята интегрирана система за управление на сгради Metasys.

Johnson Controls Building Technologies & Solutions предлага пълен набор от решения за всеки аспект от управлението на сгради, от системи за безопасност, енергийна ефективност и противопожарна защита до решения за отопление, вентилация и климатизация. Metasys 11.0 допринася за подобряването на продуктивността на екипите по поддръжката, намаляването на рисковете и увеличаването на сградната ефективност. Благодарение на решението GraphDB на Ontotext, Metasys 11.0 добавя нови възможности за семантично управление на данните. По думите на Атанас Киряков, изпълнителен директор на Ontotext, това е сегмент, който през последните години се развива много динамично в области като производството и индустрията. Типичните приложения на технологията включват управление на конфигурацията, ИТ инвентаризация, автоматизация на процеси и управление на знанията.

Българската компания за семантичен софтуер Ontotext е част от Sirma Group Holding и играе водеща роля в AI стратегията на групата. Компанията е специализирана в разработването на семантични платформи за обработка на неструктурирани данни.

     
Източник: Ontotext

Ключови думи: Johnson Controls   GraphDB   Ontotext   Metasys   управление на сгради   семантичен софтуер  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...