Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

FANUC създаде нови промишлени колаборативни роботи с висока надеждност и безопасност

23.10.2017   |   Технологии
 
FANUC представи три нови модела колаборативни роботи като част от своето обширно портфолио в индустриалната роботика: CR-4iA, CR-7iA и CR-7iA/L. CR-4iA е най-малкият от колаборативните роботи FANUC, с полезен товар от 4 кг, а CR-7iA и CR-7iA/L (с дълга ръка) могат да повдигнат до 7 кг. Роботите са проектирани за оптимална безопасност и позволяват съвместна работа с оператор в споделено работно пространство, като разполагат с функция за изключване при допир с човека.
 
Пълната продуктова гама отговаря на високите изисквания на стандарта за безопасност на индустриални роботизирани системи ISO 10218-1. Колаборативните функции позволяват на машините да работят редом с оператора. В множество случаи се премахва необходимостта от поставяне на предпазни огради, а малките и компактни конструкции позволяват роботите да бъдат напълно интегрирани в работното пространство на хората.
 
Роботите са оборудвани с най-съвременните интелигентни технологии на FANUC, включително интегрирана система за машинно зрение iRVision и сензори за усилие, които позволяват взаимодействие между хората и роботите в множество различни приложения.
 
Благодарение на своя малък размер и компактност роботите могат да бъдат монтирани на таван или стена, както и на подвижна платформа, предлагайки по-широк обхват на движение без намеса в работното пространство на оператора. Тази гъвкавост улеснява промяната на работните станции на робота, позволявайки му да изпълнява различни, например монтажни задачи, в зависимост от нуждите на оператора или производството. Сред подходящите приложения за колаборативните роботи на FANUC CR-4iA, CR-7iA и CR-7iA/L са леките, изморителни или монотонни повтарящи се ръчни операции при различни видове манипулация на материали, преместване или монтаж на малки електронни компоненти.
     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   Фанук   колаборативни роботи   CR-4iA   CR-7iA   CR-7iA/L  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...