Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

CC-Link обяви новия стандарт CC-Link IE Field Basic

28.03.2017   |   Технологии
 
Асоциацията CC-Link, която стои зад отворения индустриален мрежов стандарт CC-Link IE, обяви новия стандарт CC-Link IE Field Basic. 
 
Той е предназначен за комуникация в 100Mbps Ethernet полеви мрежи и дава възможност за интегриране на Ethernet устройства с общо предназначение. Новият стандарт наследява функции, предоставени от CC-Link IE, като прозрачност на мрежата чрез визуализация на свързани устройства и ИТ системи в производствени обекти. Устройства, които досега не са можели да се свържат със CC-Link IEcan, сега да бъдат интегрирани и управлявани.
 
Производителите могат да разработват безпроблемно подчинени (slave) устройства с поддръжка на CC-Link IE Field Basic. Оборудването, съвместимо с други протоколи, може да бъде модифицирано, така че да се спестят допълнителни разходи за хардуер. За главни (master) устройства могат да се използват не само програмируеми логически контролери (PLC), но и компютри с общо предназначение.
 
CC-Link IE Field Basic вече се поддържа от Balluff, CKD, Hilscher, IDEC, Mitsubishi Electric, Molex, Phoenix Contact, Renesas Electronics и др.
     
Източник: CC-Link

Ключови думи: CC-Link   CC-Link IE Field Basic  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...