Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Инвестициите в IoT нарастват със 17,9% през 2016 г.

21.03.2017   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Инвестициите в интернет на нещата (IoT) в световен мащаб се очаква да достигнат 737 млрд. щатски долара през финасовата 2016 г., което представлява увеличение със 17,9% в сравенние с предходната година.
 
Според прогнозите на IDC, която организира конференция за IoT в София на 23 март т.г., разходите за IoT технологии през периода 2015-2020 г. ще отбележат среден годишен ръст от 15,6%, достигайки 1290 млрд. през 2020 г.
 
Най-големите инвестиции за IoT през 2016 г. са реализирани в преработващата промишленост (178 млрд. долара), транспорта (78 млрд.) и комуналните услуги (69 млрд.). Потребителската електроника е четвъртият по големина сегмент на пазара през 2016 г., който ще стане третият до 2020 г. В същото време, междуотрасловите инвестиции, които са характерни за всички индустриални сектори, например интелигентни превозни средства и сградна автоматизация, ще станат сред топ сегментите през следващите пет години. Отраслите, които ще отбележат най-бърз растеж на инвестициите, са застраховане, потребителска електроника, здравеопазване и търговия на дребно.
 
От технологична гледна точка хардуерът ще остане най-големият разход за IoT и през следващите пет години, следван от услугите, софтуера и свързаността. Най-голям в хардуерните инвестиции ще имат мрежовите модули и сензори, а приложният софтуер ще представлява над половината от всички софтуерни инвестиции в IoT. 
 
В географско отнощение на първо по инвестиции през следващите години ще бъде Азиатско-тихоокеанският регион, следван от САЩ и Западна Европа. IoT пазарът в Централна и Източна Европа също набира значителна скорост, като доставчици на услуги и крайни клиенти – бизнеси, правителства и други организации, започват да предприемат конкретни стъпки в посока оползотворяване на възможностите, които тази технология предоставя. 
 
В световен мащаб интернетът на нещата ще продължи да бъде в основата на бизнес трансформацията и иновационното ускорение в сектори като роботиката, изскуствения интелект и виртуалната реалност, посочват от IDC.
     
Източник: IDC; Снимка: Pexels

Ключови думи: IDC   IoT   интернет на нещата  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...