Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Изграждат център за иновации в роботиката в Пловдив

06.12.2016   |   Проекти
 
На 2 декември т.г. Милара Интернешънъл и китайската корпорация CRRC institute сключиха споразумение за иновативно сътрудничество в областта на роботиката и железопътния транспорт. В рамките на споразумението двете компании ще работят съвместно с Технически университет – София, филиал Пловдив, като на територията му ще изградят научно-изследователски център за иновации в областта на роботиката.
 
Договорът беше подписан от собственика на Милара Интернешънъл Красимир Петков и вицепрезидента на CRRC Institute Янг Сиевей. Предвижда се съвместната работа да допринесе за подема на индустрията и висшето техническо образование в Пловдив. Освен това Милара Интернешънъл ще изработва роботи, които да изследват железопътното трасе и извършват 3D картографиране на тунелите. Роботите ще се използват при кризисни ситуации и тежки инциденти.
 
"Нашето сътрудничество ще бъде в 4 области: разработване и оборудване за интелигентни изследвания, технологично консултиране, технологичен трансфер и технологична подкрепа за навлизане на продукцията на CRRC Institute в Европа" обясни Янг Сиевей.
     
Източник: ТПКП; Снимка: Милара Интернешънъл

Ключови думи: Търговско-промишлена камара - Пловдив   Милара Интернешънъл   CRRC institute   роботика   ТУ - Пловдив  

SAT
Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Arrow Electronics

Последно от Проекти

Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/ТърговеПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...