Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Концепцията Интернет на роботите набира популярност

18.10.2016   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Концепцията Интернет на роботите (Internet of Robotic Things) ще става все по-разпространена, като до 2022 г. този пазар се очаква да достигне стойност от 21,44 млрд. долара, прогнозира доклад на изследователската агенция Research and Markets.
 
Интернет на роботите описва умението на интелигентните устройства да следят събития, данни от различни източници и сензори, и обединявайки тази информация да предприемат на най-добрите спрямо ситуацията действия. Според докладът на Research and Markets, въпреки че в момента пазарът на такива решения е сравнително малък, до 2022 г. той значително ще се разрасне в резултат на все по-честата им употреба в електронната търговия и производството.
 
Освен че позволява интегрирането на роботи с различни технологии, IoRT осигурява и кратък срок за възвръщане на инвестицията. В промишлеността, колаборативните роботи все по-често се използват за ускоряване на производствените процеси, повишаване на ефективността и намаляване на разходите. Много често те работят рамо до рамо с хората при дейности като заваряване, боядисване, сортиране и др. Според Research and Markets интелигентните роботи, които извършват задачи автономно, ще могат да отговорят на проблема с недостига на работна ръка в редица индустрии.
     
Източник: Research and Markets

Ключови думи: Research and Markets   IoRT   Интернет на роботите    

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...