Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Mitsubishi Electric разработи база данни за информация от сензори

09.02.2016   |   Технологии
 
Mitsubishi Electric обяви, че е разработила високопроизводителна база данни за сензори, която бързо съхранява, претърсва и обработва сумарно огромни масиви от информация, постъпваща от сензори, които се очаква да бъдат широко използвание в IoT приложения. Базата дава възможност данните да се ползват оперативно за различни цели като поддръжката на пътища, железопътни линии и други инфраструктурни обекти, за следене на технологични процеси в производството и за ефективно управление на енергийното потребление в сгради и частни домове.
 
Базата данни има капацитет да съхранява и обработва до 100 трилиона записа. Това могат да са, например, данните от пространствените измервания за следене състоянието на пътната настилка, извършвани от разположени на/до пътя лазерни сензори. В този случай базата може да побере данни за пътища с обща дължина 200 000 километра. Могат да бъдат и показанията на сензори в една фабрика, събирани в течение на тригодишен период от 100 000 датчика, извършващи отчети на всеки 100 милисекунди.
 
В сравнение със съществуващите бази данни, като широко използваните релационни, високопроизводителната база данни на Mitsubishi Electric изисква по-малко пространство за съхранение, намалява времето, за което данните се зареждат в нея, както и времето за претърсване и съставяне на сумарни показатели. По тези три показателя, съкращаването е в границите от 1/10 до 1/1000 от текущите нива. Това е постигнато чрез оптимизиране: на компресията на данните, с оглед намаляването на входно-изходния им трафик, като за целта има възможност за избор от над 700 комбинации на схеми на компресия; на разположението на данните, като след компресирането им те се подреждат на съхранение в блокове, така че да се намали времето за въвеждането/извеждането им; и на модулите за обработка на данните, като при всяка възможност обработката се извършва в кеш-паметта, където това може да се прави паралелно.
 
Високопроизводителната база данни на Mitsubishi Electric дава възможност за постепенно разширяване на сървърите при постоянно увеличаване на количеството данни. Капацитетът за съхранение и производителността им се увеличават при липсата на необходимост от пренос (миграция) на данни и от промени в приложния софтуер.
     
Източник: Mitsubishi Electric

Ключови думи: Mitsubishi Electric   сензори   IoT   бази данни  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...