Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Център за обучение по мехатроника бе открит в Техническия колеж в Смолян - 01.12.2015

01.12.2015   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Регионален център за обучение по мехатроника бе открит в Техническия колеж в Смолян към Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".
 
Изграждането му е по проект "Структурно-организационно укрепване, маркетингово развитие и изграждане на образователни, научноизследователски и производствени структури (Мехатроникс)" на клъстер "Мехатроника и автоматизация". Проектът предвижда изграждане на виртуален комплекс за онлайн обучение с шест регионални центъра.
 
Основна цел на новите центрове е да дават възможности за повишаване на конкурентоспособността на членовете на клъстера и предоставяне на качествени информационни услуги, подобряване на производственото коопериране чрез използването на информационните технологии. 
 
"За нас е чест, че от клъстер "Мехатроника и автоматизация" пожелаха да изградят един от шестте центрове именно в Техническия колеж. Така колежът продължава да се развива и утвърждава като водещ център за развитие на съвременните технологии в региона", заяви доц. Силвия Стоянова, директор на Техническия колеж в Смолян.
     
Източник: Смолян днес; снимка: ПУ "Паисий Хилендарски"

Ключови думи: Технически колеж Смолян   ПУ "Паисий Хилендарски"   мехатроника  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...