Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Mitsubishi Electric представи нов софтуер за автоматично програмиране на опаковъчно оборудване

08.09.2015   |   Технологии
 
Mitsubishi Electric представи ново софтуерно решение за опаковъчната индустрия, съобщиха от фирма Ехнатон, представител на компанията у нас. 
 
Софтуерът позволява системите за управление на пакетиращи машини и съоръжения да бъдат лесно и бързо конфигурирани и параметрирани благодарение на функционални блокове и библиотека програми типови за опаковъчни приложения съгласно изискванията на актуалните международни стандарти в областта OMAC PackML и PLCopen. 
 
Платформата позволява и визуализация на статуса на системите за опаковане чрез автоматично генериране на диаграми. Mitsubishi e разширил наборът с библиотечни функционални блокове, включвайки и такива за специфични приложения като Rotary Cutter (Въртящ нож ), Dancer (за синхронно управление на последователностите от движение) и Hopper Control (за управление на бункерите на опаковъчни машини).
 
"Благодарение на възможностите за автоматично генериране на програми всичко, което операторът се налага да направи, е да зададе работните параметри за своето приложение. Функционалните модули на платформата вършат всичко останало. Това специализирано решение за опаковъчната индустрия прави управлението и конфигурирането на опаковъчните линии и машини по-бързо и лесно от всякога. В резултат са необходими значително по-малко време и усилия за програмиране, както и оперативни разходи", поясняват от Mitsubishi Electric Europe.
 
Предлаганото решение отчита както стандарта PLCopen, в съгласие с който са новите функционални блокове за управление на задвижване, така и стандарта PackML, съгласно който се дефинират спецификациите по отношение визуализирането на статусите на опаковъчно оборудване. Софтуерът допълва прилагането на двата стандарта, предлагайки автоматичното генериране на програмната структура и на статус диаграмите.
 
"Разнообразните функционални блокове, част от нашата специализираната платформа, позволяват до 80% автоматизирано програмиране на опаковъчни линии и машини. Оставяме възможност за клиентите ни да добавят и своята технология и ноу-хау, за да гарантираме, че всяко индивидуално решение, изпълнено със софтуера на Mitsubishi Electric, прецизно покрива специфичните изисквания на конкретното приложение", допълват от компанията.
     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Mitsubishi Electric   опаковъчно оборудване   опаковъчна индустрия   PLCopen   PackML  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...