Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Продажбите на индустриални роботи отбелязаха 27% ръст

07.04.2015   |   Бизнес
 

Повече от 200 000 промишлени роботи са продадени в световен мащаб през 2014 г., сочат нови данни, публикувани от Международната федерация по роботика (IFR). Над 60% от продажбите са само в две държави - Китай и Южна Корея, които общо са закупили около 140 000 робота. Основният двигател отново е автомобилната промишленост, следвана от сектора на електрониката.

Въз основа на предварителните резултати IFR изчислява, че около 225 000 робота са били продадени по целия свят през изминалата година - 27% повече, отколкото през 2013 г. Въпреки че продажбите се увеличават във всички основни пазари, Китай отново е основна дестинация за промишлени роботи с около 56 000 продажби - 54% повече, отколкото през 2013 година.

"Международните доставчици на роботи продължават да доминират на китайския пазар с продажби от около 40 000 робота, но и китайските производители започват да си проправят път с продадени около 16 000 робота през 2014 година.

В резултат на значителни инвестиции от страна на южнокорейската автомобилна индустрия, страната е вторият по големина световен потребител на промишлени роботи през 2014 г., с около 39 000 осъществени продажби. На следващите места в класацията се нареждат Япония, САЩ и Германия. Продажбите на роботи в Северна и Южна Америка и в Европа също достигнаха нови пикови нива през изминалата година", допълват от IFR.

     
Източник: IFR

Ключови думи: Международна федерация по роботика   роботи  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...