Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ТУ-София откри обновена с оборудване на Siemens България лаборатория

18.11.2014   |   Събития
 
На 14 ноември т.г. официално бе представена модернизираната с оборудване на Siemens България лаборатория по “Промишлени системи за управление” към Катедра „Системи и Управление“, Факултет „Автоматика” на Технически университет - София. 
 
Новото оборудване включва мощни контролери Simatic S7-1500 – CPU 1513-1 PN, аналогова периферия за тях, софтуер Step7 Professional за настройка и програмиране на контролерите и софтуер WinCC Advanced за визуализация на технологични процеси. Оборудването е инсталирано на 6 стенда, на които могат да работят по двама човека. Ще бъде използвано от студенти, дипломатни, докторанти и за целите на различни научни изследвания.
 
„Чрез новото оборудване с марка Siemens студентите могат да разработват различни приложения в областта на дискретната автоматизация с технологии от последно поколение, които се използват и в практиката и по този начин университетското им обучение се доближава максимално до реалните индустриални процеси”, заявиха от ТУ-София.
 
Подробен репортаж за лабораторията очаквайте в бр. 8/2014 на сп. Инженеринг ревю.
     
Източник: TLL Media

Ключови думи: ТУ-София   лаборатория   Siemens България   Simatic S7-1500   Step7 Professional   WinCC Advanced  

Област: Събития  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Събития

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...