Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Оптимизация на експлоатационните възможности на комуникационен интерфейс RS485

22.04.2014   |   Статии
 

Серийният интерфейс RS-485 използва балансирана двупроводна линия за предаване на информация в полудуплексен режим (half-duplex) и може да поддържа до 32 възела (драйвери и приемници) в двупосочна мрежа. Мрежовите възли могат да бъдат персонални компютри, микроконтролери и всякакви други устройства, способни на асинхронна серийна комуникация.

При скорост на обмен 9600 bit/s се гарантира надеждно пренасяне на информация на разстояние 1200 м, а при по-малки разстояния, в зависимост от тяхната конкретна големина и параметрите на линията за връзка, скоростта на обмен може да достигне до 10 Mbit/s.

Повече за RS485 комуникацията и възможности за нейната оптимизация може да прочетете в сайта на Инженеринг ревю - списанието на българската индустрия.

     
Източник: Инженеринг ревю

Ключови думи: Инженеринг ревю   RS485   Ethernet   комуникационни протоколи   комуникационни интерфейси   сериийни интерфейси  

Област: Статии  

SAT
Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Arrow Electronics

Последно от Статии

Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/ТърговеПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...