Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens ще достави системите за диспечeрско управление на морската част от газопровода ''Южен поток''

08.04.2014   |   Бизнес
 

Консорциумът "Южен поток транспорт" съобщи, че е подписал договор със Siemens за осигуряване на електротехническите системи и контролно-измервателните уреди за морската част от газопровода "Южен поток". Siemens ще достави телекомуникационно оборудване и системи за автоматично управление и контрол, които ще се използват на сушата от двете страни на морския газопровод, както и от Централното диспечерско управление и резервния диспечерски пункт.

Повече от 40 милиона куб. м газ дневно ще могат да се транспортират през всяка една от тръбите на газопровода, който ще се състои от четири успоредни линии с дължина 931 км. Газовите потоци ще бъдат контролирани денонощно от Централно диспечерско управление.

Очаква се "Южен поток транспорт" да приключи изграждането на първия тръбопровод от газопровода "Южен поток" до края на 2015 г. Акционери в консорциума са четири компании - ОАО "Газпром", Eni S.p.A., EDF и Wintershall Holding GmbH – дъщерна фирма на BASF.

     
Източник: Южен поток транспорт

Ключови думи: Южен поток транспорт   Siemens   Южен поток   газопроводи  

Област: Автоматизация   Енергетика   Проекти  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...