Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ръст на RFID пазара през 2013 г. - 29.10.2013

29.10.2013   |   Начало»Бизнес
 

Обемът на RFID пазара ще достигне 7,88 млрд. щатски долара през 2013 г. в сравнение с 6,98 млрд. през 2012 г., сочи секторно проучване на IDTechEx Research, отнасящо се за етикети, четци и софтуер/услуги за RFID карти и др.

Въпреки икономическата криза RFID пазарът постоянно се разраства и според анализаторите това се дължи на разнообразието от приложения на технологиите за радиочестотна идентификация – етикетиране на дрехи, системи за отчитане на транспортни такси, маркиране на животни и др. През последното десетилетие се поставя акцент въру пасивните RFID технологии, като се инвестира усилено в разработването както на нови технологии за радиочестотна идентификация, така и на нови стандарти.

Значително нараства търсенето на системи за етикетиране, сочи проучването. През 2013 г. ще бъдат продадени общо 5,9 млрд. етикета в сравнение с 4,8 млрд. през 2012, прогнозират от IDTechEx. Бележи ръст и секторът на пасивните UHF технологии, което се дължи главно на скока в търсенето на етикети за дрехи. Пазарните анализатори очакват през 2013 г. да бъде реализирана продажбата на 2,25 млрд. такива етикета.

Пасивните ултрависокочестотни технологии се използват за все по-широка гама от приложения, сред които са и иновативните системи за проследяване. IDTechEx очаква общо 3,1 милиарда пасивни UHF етикета да бъдат продадени през 2013 г. Според прогнозите през 2013 г. ще бъдат похарчени общо 247 млн. щатски долара за пасивни UHF етикети, 2,15 млрд. за високочестотни (HF) RDIF продукти и 713 млн. за нискочестотни (LF) системи. Тенденцията HF пазарът да е значително по-голям по стойност, макар и не по обем реализирани продажби от UHF сектора, ще се запази през цялото следващо десетилетие, смятат от IDTechEx Research.

Въпреки разцвета на RFID бизнесa пазарът не регистрира присъствие на “големи” играчи. От общо над 800 компании доставчици на продукти и услуги в сектора само 8 са с годишен приход над 100 млн. щатски долара, а по-малко от 20 регистрират продажби в рамките на 20 и 100 млн. долара. Най-добри приходи реализират фирмите, предлагащи цялостни решения.

Прогнозите на IDTechEx Research сочат, че до 2020 г. обемът на RFID пазарa ще се увеличи трикратно и ще достигне 23,4 млрд. щатски долара.

     
Източник: IDTechEx Research; снимка: sxc.hu

Ключови думи: IDTechEx Research   RFID карти   RFID четци   RFID   радиочестотна идентификация  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...