Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Fieldbus Foundation интегрира Modbus във FOUNDATION for ROM

Fieldbus Foundation разработва технически спецификации за интегриране на устройства, базирани на Modbus протоколи, в своята технология за отдалечено управление на данни FOUNDATION for ROM. Интегрирането на тези инструменти би разширирило възможностите за управление от разстояние на редица приложения за автоматизация в индустрията.

Първите разработки за интегриране на I/O, ISA100.11a, протоколите WirelessHART, wired HART и FOUNDATION fieldbus в единна стандартизирана среда ще даде възможност за използване на FOUNDATION fieldbus с жични и безжични устройства във въможно най-трудни за работа и отдалечени места. Решението с отворен код осигурява обединена цифрова инфраструктура за управление на приложения, простиращи се от складове за гориво и терминали до тръбопроводи, офшорни платформи и дори платформи за производство на оборудване.

Техническите спецификации на FOUNDATION for ROM за отдалечени  I/O, wired HART, WirelessHART и безжичен ISA100.11a интерфейси вече са завършени и бяха демонстрирани пред крайни клиенти по-рано през тази година.

В момента Fieldbus Foundation разработва спецификации за интеграция на Modbus във FOUNDATION for ROM. Modbus устройства като разходомери и контролери за потопяеми помпи.

FOUNDATION for ROM дава възможност за използване на данни от устройства във FOUNDATION fieldbus инфраструктура, която служи за централизирано управление на данни, диагностика, алармиране и сигнализация, контрол на качеството и др.

     
Източник: Fieldbus Foundation

Ключови думи: Fieldbus Foundation   Modbus   FOUNDATION for ROM   wired HART   WirelessHART  

Област: Технологии  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...