Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ventyx ще достави SCADA софтуер на E.ON

23.04.2013   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Енергийното дружество E.ON е избрало серия софтуерни решения на компанията Ventyx за поддръжка на своя нов център за управление на интелигентни електроенергийни мрежи в Швеция.

Центърът е резултат от стратегическото сътрудничество между E.ON и ABB в областта на smart grid решенията и има за цел да разработва и тества нови решения в областта.

На основата на същестуващата в центъра SCADA система на Ventyx ще бъдат внедрени допълнителни ИТ решения от портфолиото на компанията: за бизнес анализи, оптимизация на мрежата, прогнозиране на производителността и управление на разпределението.

"Моделът на център за управление, внедрен в E.ON, представлява значителна иновация в управлението на интелигентните електроенергийни мрежи. Вярваме, че той ще служи като ръководство за ютилите компании по света, за да бъдат на върха при увеличаващите се варианти за производство и потребление", коментира Кенет Уилхелмсън, главен вицепрезидент на Ventyx.

Новият център за управление на smart grid ще бъде инсталиран в Малмо, Швеция и се очаква да бъде въведен в експлоатация в началото на 2014 г. за тестови цели.

     
Източник: Ventyx

Ключови думи: Ventyx   E.ON   ABB   smart grid   SCADA  

Област: Проекти  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...