Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Облачни услуги улесняват обучението на роботите

19.03.2013   |   Технологии
 

Учени от пет европейски университета разработиха базирана на облачни услуги платформа, предназначена за роботи. Тя дава възможност на роботите, свързани в интернет, да имат директен достъп до изчислителната, комуникационната инфраструктура и устройствата на модерни центрове за данни, предназначени за изпълнение на задачи и извършване на обучения в областта на роботиката.

Новият RoboEarth Cloud Engine позволява на роботите да споделят знания с други роботи през база данни в уеб формат, което подобрява скоростта на обучение и адаптация по отношения на по-сложни задачи като мапинг, навигация, обработка на човешки гласови команди в облака и ги извършва за много малка част от времето, необходимо на стационарните компютри.

"Платформата RoboEarth Cloud Engine ще е особено полезна за мобилни роботи като безпилотни летателни апарати и автомобили, които изискват много изчисления за навигация. Услугата дава значителни предимства и за сътрудниците на роботите и на роботите в заводи, които работят заедно с хора и изискват голям обем бази данни", коментира Моханараджа Гаджамохан, учен в Швейцарския федерален технологичен институт (ETH Zurich) и ръководител на проекта.

Тъй като компютърната инфраструктура е достъпна за всеки робот с безжична връзка, учените вярват, че новата платформа ще проправи пътя към по-леки, по-евтини и по-интелигентни роботи.

     
Източник: ETH Zurich

Ключови думи: роботи   облачни технологии   RoboEarth Cloud Engine  

Област: Технологии  

SAT
Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕRobotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Технологии

Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕRobotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/ТърговеПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...