Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Kieback&Peter представи иновативна система за контрол на микроклимата

12.03.2013   |   Бизнес
 

Германската фирма Kieback&Peter, член на EnOcean алианса, представи нова серия самообучаващи се продукти за контрол на микроклимата с автономно захранване под наименованието en:key. „Иновативната серия продукти, базирана на energy harvesting технологията на EnOcean, е ефективно безжично решение за управление на отоплението във всякакъв вид помещения, което спестява до 20% от използваната електроенергия.

Системата, комбинираща висока степен на икономия на енергия с максимален комфорт, се състои от PIR сензор, който регистрира присъствие в помещението и контролер, който регулира температурата. В режим „отсъствие на хора” температурния регулатор понижава температурата с 4°C”, заявиха от EnOcean алианса. Според производителите, намаляването на температурата с един градус по Целзий в дома, спестява топлинна енергия в размер на 6%.

Безжичната комуникация между компонентите на системата се основава на най-новия стандартизиран профил - EnOcean Equipment Profiles (EEP 2.5). Благодарение на това, en:key може да комуникира и с други компоненти в системата за сградна автоматизация и да бъде интегрирана в различни smart home решения.

Kieback&Peter и EnOcean ще представят фамилията продукти en:key на изложението ISH 2013, а от есента системата ще бъде достъпна и на пазара.

     
Източник: EnOcean

Ключови думи: Kieback&Peter   EnOcean   автономно захранване   контрол на микроклимата   energy harvesting  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...