Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens представи нови KNX сензори от серията Symaro

Siemens разшири серията датчици Symaro с нови KNX комуникационни модели за вграждане. Новите комуникационни сензори могат да измерват температурата, влажността и качеството на въздуха, да включват и изключват осветлението или да управляват щори.

Компанията предлага и мултисензорен датчик, който измерва всички тези параметри едновременно. Всички модели поддържат свързване на допълнителен пасивен температурен сензор, който да следи втора температурна стойност (напр. под или таван).

Устройствата притежават два входа и могат да следят състоянието на два сухи контакта. Измерванията (до 4 параметъра) и състоянието на двата контакта се прехвърлят чрез общ KNX интерфейс към другите компоненти на системата за сградна автоматизация.

Новите сензори за вграден монтаж използват KNX S и LTE режими за комуникация със системите за сградна автоматизация на Siemens (Synco Gamma) и KNX S, за да комуникират със системи от други производители.

Използвайки вградените им функции за измерване на стайна температура, влажност и качество на въздуха, устройствата могат да се свързват с подходящи изпълнителни механизми с цел управление на отоплителни, вентилационни и климатични системи. Двата дискретни входа могат да се използват за контролно следене на устройства като сензори за прозорци. При свързване с подходящи изпълнителни устройства, сензорите могат да включват или изключват осветлението или да управляват системата за щори.

Сензорите Symaro са с компактен размер и могат да бъдат инсталирани в различни конзоли за вграждане. Лицевите панели на новите сензори разполагат със защита срещу кражба и са лишени от управляващ интерфейс, което ги прави подходящи за монтаж в обществени сгради. Лицевият панел на сензорите има вграден LED дисплей, който използва три цвята за сигнализация на качеството на въздуха в стаята, като по този начин указва дали помещението трябва да бъде проветрено.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   Symaro   KNX   сградна автоматизация  

Област: Технологии  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...