Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Атлас Техник сключи договор за партньорство с фирма Afag

22.02.2013   |   Бизнес
 

Отскоро Атлас Техник предлага на българския пазар изделия на швейцарската фирма Afag. Компанията е производител на захранващи и манипулиращи модули с 57-годишна история. „Това е единственият производител, който гарантира 40 милиона производствени цикъла, или 2 години безотказна работа. Тази гаранция се отнася преди всичко до добре известните и приложени стотици хиляди пъти в бранша “червени модули”, чието производство започва в началото на 80-те години.

Те се основават на една стратегически премислена цялостна стандартизирана модулна система. Всички, произведени до днес от Afag единици, са съвместими и се сглобяват с изключителна точност една с друга посредством специална система центриращи втулки. Продуктовата палитра на Afag обхваща известните “червени модули” за линейно и въртеливо движение, хващачи, както и електрически задвижваните модули за манипулиране, а също така и пневматични и електрически линейни портални оси.

Освен това се предлага програмата “мини компактни шейни” – CS за най-прецизно приложение при монтажа, обработващата и измервателната техника. Тези модули се предлагат и за точното ъглово позициониране и голяма конзолност при манипулаторите за подвеждане на заготовки и вземане на готовите изделия”, заяви Александър Попов, управител на Атлас Техник.

„Изделията на Afag се използват с успех навсякъде, където е необходимо да бъдат автоматизирани процесите на манипулиране на отделните компоненти и на готовите изделия, където е необходимо да бъдат свързани с гъвкав и интелигентен транспорт отделните обработващи и монтажни машини и съоръжения, или където е необходимо с помощта на унифицирани модулни единици да бъдат изградени цели обработващи и монтажни системи. При това свободно могат да се комбинират помежду си електрически и пневматично задвижвани въртящи и линейни единици и модули.

Решенията на Afag се прилагат широко в машиностроенето и автомобилостроенето, електротехниката и електрониката, в т.ч. и при т.н. чисти производства, медицинската техника, фината механика, фармацията и др.”, допълниха от Атлас Техник.

     
Източник: Атлас Техник

Ключови думи: Атлас Техник   Afag   захранващи   манипулиращи модули  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...