Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Yokogawa и McAfee сключиха споразумение за партньорство

05.02.2013   |   Бизнес
 

Yokogawa Electric Corporation и McAfee обявиха подписването на споразумение за партньорство, фокусирано върху предлагането на цялостни ИТ решения за сигурност в сферата на индустриалната автоматизация.

„Като експерт в киберсигурността McAfee ще ни съдейства в ограничаването на цифровите заплахи за индустриалните системи за управление. Според техен доклад, престъпленията в кибернетичното пространство, насочени към промишлени системи, са нарастнали неимоверно много през последните години. Заплахите стават все повече и все по-сложни. Това означава, че промишлените потребители и доставчиците на системите за контрол трябва да ограничат възможността за проникване в системите за управление до минимум, защото в противен случай безопасността на хората и въздействията върху околната среда ще бъдат пряко изложени на риск”, заявиха от Yokogawa.

Компанията смята да постави специален акцент върху сигурността на предприятията от критичната инфраструктура – петролопроводи, газопроводи, химически заводи, електроцентрали и пречиствателни съоръжения.

„Решенията на McAfee ще ни осигурят устойчивост чрез ефективни мерки за привеждане на системите за автоматизация в съответствие с новата реалност и централизирано управление чрез една единствена платформа. Комбинацията от техния опит със знанията на Yokogawa ще спомогне за осъществяването на един по-цялостен подход в предоставянето на повече добавена стойност на индустриалните решения за автоматизация”, допълниха от компанията.

     
Източник: Yokogawa Electric Corporation

Ключови думи: Yokogawa   McAfee   ИТ решения   киберсигурност   критична инфраструктура  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...