Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Очаква се бум в пазара на електрозадвижвания в Източна Европа

22.01.2013   |   Бизнес
 

Търсенето на решения за  индустриална автоматизация, нарастващите цени на електроенергията и осъзнаването на предимствата на електрическите задвижвания ще доведе до възход на сектора в Източна Европа, Русия и ОНД през 2012-2016 г.

Според проучване на Frost & Sullivan за пазара на електрозадвижвания в региона приходите на сектора са 472,5 млн. щатски долара през 2011 г. и се очаква да достигнат 652 млн. през 2016 г. В обхвата на изследването са задвижванията с променлив ток (най-големият продуктов сегмент), задвижванията с постоянен ток и сервозадвижванията.

Сервозадвижванията и задвижванията с променлив ток повишават ценовата ефективност на производството и намаляват оперативните разходи благодарение на високата си производителност.

Повишаващата се цена на електроенергията също оказва положително влияние върху внедряването на задвижвания като част от мерките за енергийна ефективност.

"В Източна Европа електрозадвижванията се приемат като един от най-добрите методи за пестене на енергия. Използването на съвременни електрозадвижвания има потенциал за намалявене на енергийното потребление с 25-50 процента", смятат анализаторите от Frost & Sullivan.

Високият корупционнен индекс в страните от ОНД и Русия и ограниченото развитие на частния сектор са препятствия пред развитието на пазара. Икономическата и политическата нестабилност също ограничават както държавните, така и частните инвестиции.

"За да се борят с тези предизвикателства и да ограничат рисковете пред създаването на бизнес в тези региони, доставчиците на електрически задвижвания трябва да имат цялостно разбиране за особеностите на средата. От друга страна, очакваното антикорупционно законодателство и намаляването на бюрюкратичните процедури ще създадат по-благоприятна среда за участието на частния сектор", казват в заключение от Frost & Sullivan.

     
Източник: Frost & Sullivan; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: електрозадвижвания   сервозадвижвания   енергийна ефективност  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...