Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Развиващите се икономики са моторът в пазара на средства за машинна безопасност

15.01.2013   |   Бизнес
 

С въвеждането на строги изисквания за безопасност в развитите страни търсенето на решения за машинна безопасност се очаква да нарасне значително. Въпреки икономическата криза развивищите се икономики също бележат ръст в производствените сектори, а производителите разпознават машинната безопасност като предимство, което може да увеличи тяхната конкурентоспособност.

Според анализ на Frost & Sullivan приходите на пазара на машинна безопасност ще се увеличат от 1,27 млрд. щатски долара през 2011 г. до 1,75 млрд. долара през 2016 г.

"Системите за безопасност следят състоянието на оборудването в предприятията, за да намалят възможностите за повреди и да удължат жизнения му цикъл. Освен това те могат да намалят вероятността от трудови злополуки и да направят по-ефективна работата на операторите на машини. Всичко това кара крайните потребители да търсят активно решения за машинна безопасност", коментира Ана Мазурек, анализатор във Frost & Sullivan.

Законодателството също играе положителна роля при създаването на безопасна работна среда. Производителите вече са наясно, че е по-ефективно да се използва обарудване за машинна безопасност отколкото да се плащат глоби за опасни условия на труд.

     
Източник: Frost & Sullivan; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: машинна безопасност   машинно оборудване  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...