Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Актив Сълушънс внедри система за енергиен мениджмънт в новия завод на Арома

15.01.2013   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

През изминалата година фирма Актив Сълушънс внедри система за енергиен мениджмънт в новия завод на Арома, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от компанията.

„Новият завод на Арома отговаря на всички европейски директиви и световни стандарти за производство на козметични продукти. Арома е компания, позната с екологично ориентираната си политика, свързана с производството на екологично чиста продукция и с инвестициите в нови технологии, водещи до оптимизиране на производството и енергоспестяване. Затова съвсем естествено един от фокусите при изграждането на новия завод за козметични продукти бе върху контрола на енергийното потребление и по-специално върху системата за енергиен мениджмънт, която предприятието внедри. Системата за енергиен мениджмънт обхваща всички видове енергия и групи енергийни потребители в предприятието. Отчита се потреблението на електроенергия, на топло и студоенергия, изразходвана за вентилация и климатизация на завода, както и разхода на газ за различни производствени нужди. Също така се отчита и потреблението на топла и студена вода”, поясниха от Актив Сълушънс.

„Решението, което предложихме, удовлетворяваше всички изисквания на инвеститора. Изградената система за енергиен мениджмънт AromaEnergyManagement е базирана на софтуера за автоматизация и контрол на Active Solutions, на контролери на Wago Kontakttechnik, както и на комуникационни устройства и броячи на импулси на българската компания Gineers. Специалистите от Актив Сълушънс се спряха на трислойна архитектура за максимална надеждност и мащабируемост на системата”, допълниха от компанията.

AromaEnergyManagement отчита 31 електромера, 18 топло- и студомера, 20 водомера и 8 разходомера за газ и пара. Данните от измервателните уреди се съхраняват в база данни на произволно малък интервал от време, който се конфигурира през администраторския интерфейс на системата. Системата позволява наблюдение и съхранение както на регистрите за натрупана енергия и количество вещество, преминало през измервателните уреди, така и на моментни стойности, като електрически ток и напрежение, активна и реактивна мощност, фактор на мощността, дебит, температура и т.н. „Софтуерът предлага богати възможности за наблюдение в реално време в графичен и табличен вид, създаване на справки, отчети и графики на базата на съхранени данни за произволно избран период от време, експортиране на данните в Excel и PDF, разпечатване на справките, отчетите и графиките и др. Регистрираните в системата измервателни уреди могат да бъдат групирани в енергийни групи, като всеки уред може да участва с различен коефициент в дадената енергийна група. Това позволява голяма гъвкавост при анализирането на енергопотреблението и енергийната ефективност на предприятието.

Функциите за алармиране, които AromaEnergyManagement предлага пък дават възможност за адекватно следене на отклоненията от нормалното потребление на енергия, както и своевременно установяване на течове от системите за водоснабдяване и газоснабдяване. Модерната софтуерна архитектура на системата позволява използването й от различни потребители, свързани както в локалната мрежа на компанията, така и през защитена връзка от произволно място извън предприятието, като няма лицензионни и технически ограничения за броя на компютрите, на които ще бъде инсталирана клиентската част на софтуера.

Въвеждането в експлоатация на системата за енергиен мениджмънт ще позволи на предприятието ефективно управление и оптимизиране на потреблението на енергийни ресурси, както и създаване на прогнози за нуждите от енергия за бъдещи периоди”, заявиха в заключение от Актив Сълушънс.

     
Източник: Актив Сълушънс

Ключови думи: Актив Сълушънс   Арома   автоматизация   енергиен мениджмънт  

Област: Реализации  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...