Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ехнатон акцентира върху PLC иновациите на Дни на Mitsubishi Electric

18.12.2012   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

С мащабни “Дни на Mitsubishi Electric” фирма Ехнатон промотира новостите в PLC програмата на японския производител. Със серия от семинари, които стартираха на 4 декември 2012 г., в Интер Експо Център в София, Ехнатон представи пред специализираната аудитория възможностите на най-новите продуктови серии програмируеми контролери на Mitsubishi Electric. Акцентът в семинарната програма бяха FX и L сериите PLC, както и техни референтни приложения.

След старта в столицата, на 5 декември "Дни на Mitsubishi Electric” се проведоха в гр. Сливен, в магазин Ехнатон Сливен, а на 6 декември 2012 г. семинарът за FX и L сериите контролери на Mitsubishi Electric продължи в гр. Русе в магазин Ехнатон Русе.

Гост-лектори на събитието бяха представителите на Mitsubishi Electric - Гжекош Задокович, дистрибутор мениджър, Карол Кровяк, продуктов лидер PLC и HMI продукти, и Адам Сирек, приложен инженер.

Новата серия контролери FX3G
Един от фокусите на семинара бе представянето на иновативната FX3G серия програмируеми контролери. „FX серия PLC са най-продаваните контролери за последните 30 години. Миналата година към FX3 серията се присъедини иновативната FX3G, а сега и FX3GC фамилията. Те предлагат нови възможности както за крайните потребители, така и за OEM производителите”, заяви господин Кровяк.

Лекторът запозна аудиторията с новите възможности, които устройствата предлагат, сред които управление на задвижването и работа в мрежа, дори и при приложения от малък мащаб. „Интегрирането на продуктите става лесно, благодарение на възможности като директно управление на инвертор”, допълни той.

Контролерите MELSEC L
Друг основен акцент в програмата на семинара бяха представените през миналата година контролери MELSEC L серия, които са без дънна платка, с вградени хардуерни и функционални възможности, покриващи изискванията и на най-взискателните съвременни приложения, в изключително компактни размери. Конструкцията за автономен монтаж спомага за висока гъвкавост при минимален формфактор. Архитектурата с един CPU включва вградени Ethernet и Mini-USB интерфейси, SD/SDHC слот за карта-памет и 24 цифрови вх/изх. Високоефективният CPU модул разполага и с вграден мастер CC-Link V2.

Освен вече вградените функции, към централния процесор могат да бъдат добавени до 10 разширителни и специални функционални модули за допълнителни цифрови и аналогови входове / изходи, високоскоростни броячи, комуникационни интерфейси, Simple Motion, позициониране и т. н. Вграденият USB 2.0 порт или Ethernet интерфейс могат да бъдат използвани за директно свързване на мястото на монтажа.

“Основните предимства - компактен размер, лесните и богати разширителни възможности, усъвършенстваната мрежова функционалност и множеството вградени високомощностни функции, са в основата на неговата универсалност - както за самостоятелни машини, така и за станции, работещи в мрежа при по-големи приложения”, коментира Гжекош Задокович, дистрибутор мениджър в компанията.

Индустриалната мрежа CC-Link
В рамките на семинарната програма бе представена и CC-Link мрежата. „CC-Link мрежата е разработка на Mitsubishi Electric и е една от най-бързо развиващите се мрежи в индустрията”, обяви Адам Сирек. Лекторът запозна присъстващите гости с възможностите, които мрежата с отворена архитектура предлага. Бе демонстрирана нейната топология и параметри. „Повечето модули на Mitsubishi Electric се предлагат с възможност за използване на CC-Link. Представените контролери от серията FX също са съвместими със CC-Link мрежата”, отбеляза господин Сирек и допълни: „Мрежата осигурява лесно свързване между продуктите на Mitsubishi Electric, бързо се адаптира и дава възможност за работа с мрежите на всички производители”.

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Ехнатон   семинар   PLC   Mitsubishi Electric   MELSEC   CC-Link мрежа  

Област: Събития  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...