Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

АББ инвестира 23 млн. долара в нов завод в България

06.12.2012   |   Инвестиции
 

На 6 декември в присъствието на президента Росен Плевнелиев, се състоя официална церемония, на която бе направена първа копка на новия завод на АББ в Раковски.

Производствената база ще бъде построена върху обща площ от около 15 хил. кв. м и по план трябва да бъде пусната в действие до края на 2013 г.

"АББ ще инвестира близо 23 млн. долара в изграждането на втори завод в България с цел да поддържа силния растеж на компанията в производството на енергетично и автоматизирано оборудване и да посреща бъдещото търсене на тези продукти в Европа", заявиха от компанията. 

Заводът в Раковски ще се използва като вътрешен доставчик на АББ на продукти с ниско и средно напрежение. Очаква се в него да работят около 600 души.

 “Радваме се, че продължаваме развитието на АББ в България и внасяме международен опит и нови работни места в региона”, заяви по време на церемонията Питър Симон, мениджър на АББ за България.


Това е втората мащабна инвестиция на АББ в района на гр. Пловдив. Първият завод бе построен през 2009 г. и понастоящем осигурява работа на над 700 души.

     
Източник: АББ; снимка: TLL Media

Ключови думи: инвестиции   завод   автоматизирано оборудване   производство   ниско напрежение   средно напрежение  

Област: Инвестиции  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Инвестиции

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...