Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell представи нови инструменти за управление на енергия

13.11.2012   |   Технологии
 

Rockwell Automation добави нови инструменти към софтуера си за управление на енергия. С помощта на FactoryTalk VantagePoint Energy, FactoryTalk EnergyMetrix и Allen-Bradley IntelliCENTER Energy операторите могат да проследят каква е консумацията на енергия по отношение на определени производствени единици, линии и машини, за да направят информиран избор за разпределението на разходите.

Производствените предприятия консумират повече от една трета от енергията в цял свят, но много компании нямат данни за своите всекидневните разходи.

"Много предприятия не разполагат с други данни за своите енергийни разходи освен месечната сметка за електроенергия. За да идентифицират възможностите за подобрение, ръководителите имат нужа от данни за всички области - независимо дали става дума за отделно производство или за глобална инфраструктура", казва Майк Панталеано, бизнес мениджър в отдела за информационен софтуер на Rockwell Automation.

Пакетът FactoryTalk VantagePoint Energy включва приложението FactoryTalk VantagePoint EMI плюс различни инструменти за създаване на модели, статистически данни и анализ на потреблението.

FactoryTalk EnergyMetrix събира, записва и съхранява на едно място данни за разхода от Allen-Bradley или други инструменти за измерване. Приложението дава информация относно използването на енергия, дебит, температура и налягане от контролери или други устройства и може да предупреждава потребителите, когато разходът достигне определени нива.

IntelliCENTER Energy е допълнение към приложението IntelliCENTER, чрез което потребителите могат в реално време да следят консумацията на енергия и да управляват различни устройства като задвижвания, релета и SMC контролери.

     
Източник: Rockwell

Ключови думи: Rockwell Automation   FactoryTalk   IntelliCENTER Energy   управление на енергия  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...