Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Направление Индустриална автоматизация и Задвижващи технологии на Siemens в България проведе традиционната Годишна среща на партньорите

07.11.2012   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 18 и 19 октомври 2012 г. Направление Индустриална автоматизация и Задвижващи технологии на Сименс проведе традиционната си Партньорска среща. Тази година форумът се състоя в приятната обстановка на РИУ Правец Ризорт, гр. Правец и бе уважен от представители на над 30 фирми, с които направлението си партнира на територията на страната – дистрибутори и водещи инженерингови компании. Специални гости на събитието бяха Д-р Николай Райчев – Директор Развитие на бизнеса в направление Индустриална автоматизация за региони Централна и Източна Европа и Русия на Siemens AG, както и инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Сименс.

Семинарът бе открит от инж. Теодор Маринов, ръководител на направлението, който представи организационните промени в компанията през последната година, финансовите резултати, както и тенденциите в развитието на бизнеса на отдела.

Презентация изнесе и г-н Райчев, който запозна присъстващите със стратегическите планове на Централата на компанията по региони и индустриални сектори.

Резултати от NPS – Проучване за удовлетвореността на клиентите представи г-жа Невена Стоянова, ръководител Бизнес администрация на направлението. Презентацията показа, че местното дружество на компанията е с водещи резултати по отношение качеството на обслужване на клиентите в клъстер Централна и Източна Европа на Siemens AG.

Функциите на инструмента за електронни поръчки Industry Mall и техните предимства за клиентите бяха демонстрирани от г-н Георги Луканов, специалист Бизнес администрация в отдела, като акцент беше поставен върху новата функционалност на Industry Mall – on-line поръчка, с интегрирана проверка на наличности и срокове на доставка.

Г-н Здравко Александров, Инженер продажби Системи за автоматизация представи новите тенденции в Solution Partner Program на Siemens. Програмата дава възможност за тясна интеграция на компанията със специализирани инженерингови партньори при изграждане на системи и цялостни технологични решения в ключови сектори и в цели индустрии. Систематичният подход при кооперирането внася необходимия синергиен ефект и оптимизиране на клиентските решения по отношение на надеждност, производителност, гъвкавост, достъпност и минимизиране на разходите. Особено внимание бе обърнато на необходимостта от повишаване на съзнанието за качество на индустриалния пазар.

Във втората част на семинара бяха показани техническите новости на бизнес звената Индустриална автоматизация и Задвижващи технологии. Също така беше анонсирано сервизното партньорство с фирма СД Симплекс-Рабаджийска и Сие за гамата честотни преобразуватели MICROMASTER и SINAMICS. Презентации направиха инж. Виктор Митрев – мениджър продажби Индустриална автоматизация, инж. Никола Петков – мениджър продажби Сензори и Комуникация и инж. Петър Кацаров – мениджър продажби Задвижващи технологии, с което семинарната програма за деня приключи.

Гостите на събитието се насладиха на приятната обстановка в СПА комплекса на хотела и упражниха уменията си на голф-игрището, което е разположено в непосредствена близост.

Официалната галавечеря, която се проведе в Балната зала на РИУ Правец Ризорт, беше открита с приветствено слово на инж. Манолова и продължи с изпълнение на струнен секстет китари от Националното музикално училище „Любомир Пипков”. Поканени бяха и няколко танцови двойки, които зарадваха гостите с изпълнения на класически и латино танци.

Вечерта продължи с връчване на грамоти в пет категории на най-добре представилите се през изминалата финансова година партньори на направлението, а отличията бяха приети в приповдигнат дух от наградените.
Последваха забавни игри с много изненади и награди за участвалите, както и тематична викторина с въпроси, свързани с компанията и направлението.

Във втория семинарен ден програмата продължи със специализирани технически презентации и демонстрации на инж. Ангел Ангелов, Технически експерт Задвижвания, и инж. Владимир Богоев, Сервизен инженер CNC и сервозадвижвания на тема проектиране и оценка на енергоефективни задвижващи системи с помощта на специализираните софтуерни инструменти SinaSave и SIZER. Програмата приключи с продуктова презентация на тема Енергиен мениджмънт и оценка на инж. Бойко Бойков – Технически експерт Системи за автоматизация; и представяне на новия кориолисов разходомер FC430 и новия ултразвуков контролер за измерване на ниво LUT400 на Siemens от инж. Николай Христов – Технически експерт Сензори и комуникация.

Тазгодишната среща на Партньорите на Направление Индустриална автоматизация и Задвижващи технологии на Сименс е не само продължение на традиция, датираща от края на миналия век, но се утвърди като най-значимия форум през годината. Организаторите на събитието останаха удовлетворени, че очакванията на поканените за съчетаване на полезното с приятното бяха оправдани за пореден път.

     
Източник: Сименс

Ключови думи: Сименс   индустриална автоматизация   задвижващи технологии   семинар   партньорска среща  

Област: Събития  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...