Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ЕК и европейската индустрия ще работят заедно за развитие на роботиката

30.10.2012   |   Бизнес
 

Представители на Европейската комисия, индустрията и академичното общество се съгласиха да стартират публично-частно партньорство, за да помогнат на базираните в Европа компании да спечелят по-голям дял от световния пазар на роботика, оценен на 15,5 млрд. долара. В присъствието на заместник-председателя на ЕК Нели Крус страните подписаха Меморандум за сътрдничество, която е първата стъпка към стартиране на публично-частното партньорство през 2013 г.

Силен сектор на роботиката ще е ключ към бъдещата конкурентоспособност на Европа. Растежът на индустрията означава откриване на нови работни места и силен производствен сектор в Европа", обяви комисар Крус.

В Европа се произвеждат около четвърт от всички индустриалните работи в света, а ЕС заема 50% пазарен дял при услугите, свързани с работи. Очаква се пазарът за се увеличи с около 40% през следващите години благодарение на силния ръст в приложенията за спасяване, сигурност и професионално почистване.

Партньорството между бизнеса и ЕК предвижда разработване на стратегически цели за европейската роботика и насърчаване на въвеждането им, подобрение на конкурентоспособността в сектора чрез иновативни технологии и др.

     
Източник: CEE; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: роботика   индустриални роботи  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...