Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Безжични мрежови сензори постигнаха рекордно ниска консумация на енергия

23.10.2012   |   Технологии
 

Linear Technology представи серията интегрални схеми SmartMesh LTC5800 и серията модули LTP5900, които са с най-ниска консумация на енергия сред безжичните мрежови сензорни продукти, съвместими със стандарта IEEE 802.15.4E. Интегралните схеми и модули дават възможност за създаване на миниатюрни сензори с живот на батерията над 10 г., а съпътстващите ги компоненти за мрежово управление позволяват разработката на безжични сензорни мрежи (WSN) с високо ниво на сигурност. IPv6 възелът за маршрутизиране на SmartMesh има средна консумация на енергия от 50µA.

"Сърцето" на технологията е интелигентна мрежа с алгоритми и методи за икономия на енергия, които осигуряват функционалност, нереализирана от други WSN доставчици. Това включва детерминистично управление и оптимизация на захранването, автоматично отстраняване на грешки в мрежата, нулева колизия при пренос на данни и мащабируемост за големи мрежи.

Поддържат се два комуникационни стандарта: версията SmartMesh IP е съвместима със стандарта 6LoWPAN, като осигурява реално IPv6 адресиране за всеки възел. Новите SmartMesh WirelessHART IEC62591 продукти удвояват живота на батерията в сравнения с предишните.

     
Източник: Linear Technology

Ключови думи: Linear Technology   SmartMesh   безжични сензорни мрежи  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...