Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens добавя версия на Profinet към серията компактни инвертори Sinamics G120C

09.10.2012   |   Технологии
 

Направление „Задвижващи технологии“ на Siemens добави Profinet към своя компактен инвертор Sinamics G120C за още по-добра комуникационна гъвкавост, съобщиха от компанията. Profinet вече допълва опциите Profibus, USS/Modus RTU и CAN, налични на пазара, за предоставяне на по-добра ефективност и функционалност, позволявайки по-бърз обмен на данни за високофункционални приложения за управление на движения. Като стандартната Ethernet комуникация и Profinet комуникация  могат да бъдат използвани паралелно.

"Компактният инвертор предлага най-висока плътност на мощността от своя клас и се свързва директно без загуба на експлоатационни характеристики. В сравнение с наличните на пазара конвенционални системи, конверторът изисква до 30 процента по-малко място за монтаж и предоставя до 40 процента по-висока плътност на мощността. Щепселните клеми позволяват бърз монтаж, а слотът за карта памет бързо серийно пускане", заявиха от Siemens.

Всеки инвертор G120C се доставя с платформата на Siemens „Safety Integrated” като стандарт за осигуряване на безопасно изключване. Фабрично монтираният двоен вход осигурява безопасно изключване на въртящия момент (STO) без да е необходимо свързване на външни устройства. G120C включва всички доказани технологии за управление от платформата Sinamics. Безсензорният векторен режим позволява точно, икономически ефективно управление за енергийно-оптимизирана работа на промишлени двигатели.

"Инверторът Sinamics G120C от Siemens с номинална мощност варираща от 0,55 до 18,5 kW поставя нови стандарти в своя клас по отношение на компактен дизайн, бързо пускане в действие, проста експлоатация и висока функционална цялостност. Оптимизиран е специално за ползване в малки шкафове за управление, намиращи се директно в производствените машини, където често се изискват прости скоростно контролирани задвижващи механизми с висока плътност на мощността и спестяващ място дизайн", допълниха от компанията.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   инвертори   Sinamics G120C   задвижващи технологии  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...