Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Имаме еднакъв подход и към малките, и към големите клиенти

24.09.2012   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Интервю с Александър Александров, управител на Флекстроник Инженеринг


Уважаеми г-н Александров, бихте ли представили дейността на Флекстроник Инженеринг на нашия пазар?
Флекстроник е сравнително млада компания, но с богата история, базираща се на опита и компетентността на нейните служители. Основната дейност на фирмата е инженеринг в сферата на индустриалната автоматизация, както и търговска дейност изцяло с техника за автоматизация. За кратко време Флекстроник осъществи сътрудничество на база локален дистрибутор с няколко големи фирми-производители, имащи доста приличен пазарен дял в световен мащаб.

Особено много се гордеем с изцяло проектираните и разработени от нас продукти, носещи търговската марка Flextronic. Това е широка гама от интелигентни температурни контролери, броячи, таймери, тахометри, тегловни индикатори и контролери, процес индикатори.

Освен с това, Флекстроник може да се похвали с множеството малки и големи проекти, реализирани на територията на страната и чужбина. Скоро завършихме модернизация и реконструкция на завод за производство на шоколад в Германия. Обектът беше изпълнен изцяло с техника на Siemens и технологични схеми, предоставени ни от собствениците.

Неотдавна с ifm electronic представихте съвместна разработка на система за диагностика на лагери, дисбаланс и измерване на вибрации. Бихте ли разказали повече за системата и сферите й на приложение? Внедрена ли е вече някъде?
Да, разработката е вече факт и доста наши клиенти се убедиха в качеството на продукта и безапелативно ниската му цена, будеща в началото недоверие у някои клиенти. Отговорът ми на въпроса "С какво сте по-добри от конкуренцията?" винаги е бил: "Не коментирам конкуренцията, радвам се, че я има иначе би ми било скучно. Просто нека ви демонстрираме нашето решение – абсолютно финансово неангажиращо и вие като клиент сами ще вземете решение за себе си." Направихме доста малки инсталации в България и няколко големи, за жалост, отново в чужбина – Полша и Румъния.

Преди около 20 дни завършихме един доста интересен проект за следене консумацията на сгъстен въздух в един от големите циментови заводи у нас. Разходомерите 16 на брой са изцяло продукти на ИФМ.

Над какви проекти работите в момента?
Проектите, над които работим, са много. Като дистрибутор на Kinco Automation. За България имаме договорни отношения и съвместни проекти с много машиностроителни фирми. Флекстроник в случая е не само доставчик на техниката, а също така и отговорен за развоя на софтуер, хардуерна конфигурация и др.

Освен това спечелихме търг за цялостна автоматизация на новостроящ се завод за производство на олио, подписахме договор за производство на опаковъчни машини за голям италиански производител, като отново софтуерът и хардуерът са изцяло дело на Флекстроник.

Много са и малките задачи, които реализираме при наши клиенти из цялата страна. За нас няма разграничение между малък и голям клиент, подходът и уважението ни към всички е еднакво.

Планирате ли разширяване на продуктовата гама и партньорските си връзки?
Работим усилено върху това, разбира се, партньорството с нова фирма е труден и дълъг процес. Изисква се гратисен период за проучване на пазара, обмисляне на ценовата политика и, не на последно място, истински тест на продуктите от нас в работни условия. Стремим се да не предлагаме продукти, в чиито качества не сме се уверили сами.

В този ред на мисли, отскоро отворихме и гаранционен и извънгаранционен сервиз за цялата гама техника, предлагана от Флекстроник. Оборудвахме две работни места с най-модерна техника и двама сервизни инженери с дългогодишен опит в ремонта на индустриален хардуер, в това число и задвижвания, са готови да предоставят професионални съвети и услуги на нашите клиенти.

     
Източник: Инженеринг ревю; снимка: Флекстроник Инженеринг

Ключови думи: Флекстроник Инженеринг   Александър Александров   индустриална автоматизация   Kinco Automation  

Област: Експертно  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...