Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Рецептата ни за успех е добре обучен персонал, иновативни продукти и бързи доставки

24.09.2012   |   Експертно
 
Интервю с Вилхелм Вурм, управител на Ленце Антрийбстехник филиали в Източна и Югоизточна Европа

Г-н Вурм, Ленце е една от водещите фирми в световен мащаб в областта на задвижващата и автоматизираща техника с повече от 60 години опит. Как е представена фирмата в Югоизточна Европа и по-конкретно в България?
Имате право, Ленце е една доста богата на традиции фирма, чийто корени водят назад до 1947 г. Филиалите ни в Източна и Югоизточна Европа – България, Македония, Румъния, Хърватия, Словения, Унгария, Словакия, както и Чехия, са част от Lenze Austria Holding със седалище в Астен, Австрия. Фирма Lenze Austria Holding е 100% дъщерно дружество на Lenze SE със седалище в Ерцен, Германия. Развиването на търговска дейност в България доста отдавна бе тема за фирмата. В началото, през 80-те години, този развиващ се пазар бе ръководен от Австрия и по-късно от македонското ни представителство в Скопие. А през 2006 г. се откри отделен филиал в България, Пловдив.


Кои са най-важните пазарни сегменти за Ленце в този регион?
Клиентите ни работят предимно в сферата на машиностроенето и изграждането на съоръжения. В България нашите продукти и решения силно са застъпени в опаковъчни машини, дозировъчни съоръжения, в тютюневата промишленост, в подемно-транспортната техника, в областта на дървообработването и металообработването, в съоръженията за винарската промишленост, както и в заваръчната роботика. Благодарение на доста обширен спектър от продукти, обхващащ визуализация и управление, през електромотори до електромеханика, печелим точки в най-различни сфери.


Кои са основните ви конкуренти в Югоизточна Европа и как успявате да запазите пазарните си позиции?
В Югоизточна Европа са представени всички именити конкуренти. Ленце превъзхожда останалите със собствен филиал, добре обучен и компетентен персонал, както и малък склад на място. Служителите ни са истински майстори по специалността си и имат дългосрочен опит в областта на автоматизиращата и задвижваща техника. Друго предимство на Ленце е способността ни за изпълнение на бързи и точни доставки. Монтажният завод Lenze Operations Austria е горд собственик на най-големия склад за задвижваща техника в Централна Европа и оттам също се изпълняват доставки за България в най-кратки срокове.


Каква е дългосрочната стратегия на Ленце за развитие на Югоизточния пазар?
В наши дни машините и съоръженията стават все по-комплексни, доставчиците на технологии все повече изискват съгласувани общи решения, а не просто отделни продукти. Това е изискване на пазара, което Ленце от години следва, тъй като при всички наши дейности на първо място стои не продуктът, който предлагаме, а принципно цялостното задание на клиента. Специалността ни са индивидуални пакетни решения, конструирани и разработвани при нас от добре обучени приложни инженери. И за в бъдеще ще продължим да следваме този път. Марката Ленце трябва да е синоним на компетентно консултиране, премислени решения, перфектно обслужване на клиенти и, разбира се, различни иновации.


Бихте ли посочили някои от актуалните ви иновативни продукти?
Servo-Inverter i700 би бил добър пример. Моделът i700 поддържа целия спектър от моторни технологии от стандартни трифазни двигатели до синхронни серво мотори. С екстремно ниски цикли (250 ms при регулиране на позицията) и резолюция на сигнала от 32 bit, както и с възможност за претоварване от над 200%, този сервоинвертор е подходящ за високодинамични и прецизни приложения с няколко оси на движение (например в манипулационните и опаковъчните машини), както и за обикновени задачи за позициониране. Благодарение на интуитивно обслужващия Software Tools и централен инженерен интерфейс, задвижващата система може лесно да се свърже през EtherCAT във вече налични архитектури за автоматизация.


Какви технологии и пазарни тенденции, според Вас, ще са водещи в областта на индустриалната автоматизация през следващите години?
Задвижващата плюс автоматизираща техника говорят, че тенденцията ясно се движи в посока на комплексните решения. Затова от години Ленце непрекъснато работи върху възможността да разшири съществуващата палитра от продукти в областта на задвижващата електроника, електромеханика и управление на движенията, както и в сферата на управляващата техника и визуализацията. Освен хардуерни компоненти, Ленце предоставя на своите клиенти и общовалидна инженерингова система, която е включена в т. нар. Easy Navigator. Така фирма Ленце повече от оправдано потвърждава фирменото мото "Ленце – толкова е лесно".

     
Източник: Инженеринг ревю; снимка: Ленце

Ключови думи: Ленце   Вилхелм Вурм   задвижваща и автоматизираща техника  

Област: Експертно  

SAT
Robotics-Bulgaria.com
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Експертно

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеЕкспертноПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...