Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens представи ново импулсно захранване за монофазни мрежи

29.08.2012   |   Технологии
 

Направление Индустриална автоматизация на Siemens разшири гамата от монофазни захранващи модули SITOP с три монофазни 24-волтови устройства с номинална мощност от 2,5 А, 5 А и 10 А, както и с две 12-волтови захранвания с мощност от 7 А и 14 А, съобщиха за Electrical-Bulgaria.com от компанията.

Изходното напрежение на новите модули PSU100S може да се настройва в широк диапазон от 24 до 28 V за 24-волтовите варианти и от 12 до 15,5 V за 12-волтовите модели. Всички устройства могат да осигурят до 1,5 пъти от работния ток за 5 секунди на минута, като по този начин гарантират безпроблемен пуск на товари, изискващ високи стойности на тока. 24-волтовите версии са в състояние дори да доставят 120% от оперативния ток при околна температура до 45 градуса по Целзий, обясняват производителите.

Продуктите от серията SITOP smart са проектирани за стандартни изисквания за автоматизирани машини и инсталации. Както наличните към момента, новите монофазни захранвания SITOP PSU100S разполагат със сигнален контакт за оценка на работното състояние Output voltage OK. С ширина от само 32,5 мм (24 V / 2,5 A), 50 мм (24 V / 5 A и 12 V / 7 А) и 70 мм (24 V / 10 A и 12 V / 14 A) и без нужда от допълнителни странични отстояния, устройствата изискват по-малко място за монтаж.

Захранващите модули предлагат възможност за автоматична настройка за включване към мрежи на 120 и 230 V по целия свят. Радиочестотното подтискане от клас B и линейното хармонично ограничаване позволяват също така използването в обществената мрежата за ниско напрежение. Сертификатите GL (Germanische Lloyd) за корабостроенето и ATEX (Atmosphere Explosive) за взривоопасна околна среда гарантират, че устройствата са с универсална употреба, казват от Siemens.

Новите захранващи модули на Siemens могат да се използват при температури от -10 до +70 градуса и се характеризират с висока степен на ефективност – до 90%, която осигурява минимално топлоотделяне в контролното табло. За защита от смущения в мрежата или изходната верига, разширителните модули SITOP предлагат повишена защита на захранващите модули на 24 V например чрез преминаване към непрекъсваеми DC захранващи линии или за товаров мениджмънт на до 4 товарови кръга на 24 V.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   SITOP   захранващи модули   автоматизирани машини  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...