Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нов ISA комитет за управление на интелигентни устройства търси членове

28.08.2012   |   Бизнес
 

Нов комитет за ISA стандарти - ISA108 (управление на интелигентни устройства), търси членове. Комитетът ще дефинира добрите практики и работни процедури при проектиране, разработка, инсталация и използване на диагностична и друга информация, осигурявана от интелигентни устройства в преработвателната промишленост.

"Над 80% от данните на интелигентните устройства не се използват и дори не се свързват с онлайн информационна система, което създава големи загуби за преработвателната промишленост. В този смисъл за нас е очевидна необходимостта от серия стандарти, свързани с възможностите за интегриране на тези данни в системите за управление и в работните процеси", обяснява управляващият директор на ISA108 Ян Верхапен от Yokogawa Канада.

Работата на комитета ще включва препоръки за добри практики по отношение на използването и внедряването на системи, които обработват информацията от интелигентите устройства и от хората, които ги експлоатират.

Първоначалната среща на ISA108 ще се състои на 24 септември т. г. в Орландо, САЩ в рамките на ISA Automation Week. По-голямата част от работата на комисията ще се извършва по електронен път.

     
Източник: ISA

Ключови думи: ISA   ISA108   интелигентни устройства  

Област: Бизнес  

SAT
Интер Експо ЦентърRobotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Бизнес

Интер Експо ЦентърRobotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеЕкспертноПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...