Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Fieldbus Foundation актуализира техническите спецификации за отдалечени операции

14.08.2012   |   Бизнес
 

Fieldbus Foundation пусна обновена версия на своите технически спецификации за технологията за управление на отдалечени операции (Remote Operations Management -ROM), която позволява на производителите да започнат разработването на т.нар. Foundation for ROM Solutions. В спецификациите са добавени изискванията за преобразуватели за жични и безжични WirelessHART устройства.

Foundation for ROM Solutions предлага единна цифрова инфраструктура за управление на активи в широк диапазон от отдалечени приложения, от петроло-и газопроводи до резервоари и офшорни платформи.

Технологията позволява fieldbus свързване с отдалечени входно-изходни модули (RIO) и водещи индустриални безжични протоколи, включително WirelessHART и ISA100.11a. Тя предоставя интерфейс към тези безжични технологии и използва електронен език (EDDL) и функционални блокове, за да се осигури оперативна съвместимост с Foundation for ROM Solutions.

     
Източник: Fieldbus Foundation; снимка: Dreamstime

Ключови думи: Fieldbus Foundation   индустриална автоматизация   WirelessHART   ISA100.11a   ISA100.11a  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...