Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens представи нова серия интелигентни системи за управление на електрически инсталации в сгради

30.07.2012   |   Технологии
 

Направление Сградни технологии в Siemens представи интелигентни продукти и системи за управление на електрическите инсталации в сгради от серията GAMMA. Всички продукти са базирани на отворения KNX комуникационен стандарт EN 50090 и ISO/IEC 14543, който се използва от над 210 производители.

Продуктите от серията GAMMA намаляват количеството на консумираната енергия и поддържат ниски оперативните разходи. Същевременно те допринасят за опазване на околната среда и осигуряват оптимални условия на работа без нарушаване на комфорт, казват от компанията.

Пример за реализиране на значителна енергийна ефективност е комбинираното управление на осветлението, щорите и климатизацията в сградата. Автоматичният контрол управлява щорите така, че максимално количество дневна светлина да влезе в помещението, без да блести. Поддържането на постоянно ниво на осветяване гарантира, че светлината в помещението е винаги подходяща, обясняват производителите.

Това спестява електроенергия, намалява разходите за осветление и предпазва околната среда от замърсяване. Оптималното затъмняване на сградата от щорите също така редуцира потребяваната електроенергия за климатизация и вентилация, като по този начин  повишава енергийната й ефективност.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: сградна автоматизация   GAMMA   ел. инсталации   енергийна ефективност  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...