Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB разработи решение за процесен контрол за Atlas Copco

19.06.2012   |   Технологии
 

ABB разработи мобилно решение за интеграция между системата за процесен контрол System 800xA и минодобивните машини на Atlas Copco, което в момента се тества в мина Кварнторп, Швеция.

"Решението ще предложи на операторите на мини изключителни възможности за достъп до информация, визуализация, обработка на данни и он-лайн контрол на всеки свързан процес. Бъдещото минно дело ще изисква висока степен на интеграция и процесна оптимизация, поддръжка, планиране, опазване на околната среда и т.н., които ще се извършват от един единствен център за контрол. Всичко това ще доведе до по-добро цялостно представяне на минните машини, повишаване на производителността и по-ниско потребление на енергия", заявиха от ABB.

"В съответствие с изискванията на клиентите и бъдещите изисквания за добив на въглища, Atlas Copco и ABB ще продължат да развиват и да добавят повече функционалност на тази концепция. Сигурен съм, че проектът ще отбележи голям скок в оптимизирането на подземния добив", допълни Дейвид Шелхамер, президент на Atlas Copco Underground Rock Excavation.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   Atlas Copco   System 800xA   минодобивни машини  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...