Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens представи нов ултразвуков контролер за ниво

Направление Индустриална автоматизация на Siemens представи Sitrans LUT400 серия ултразвукови контролери с точност на измерване до един милиметър (0.04 инча). Новите контролери предлагат най-високата прецизност на пазара и гарантират постоянно точни измервания.

Компактните едноточкови ултразвукови контролери могат да извършват непрекъснато наблюдение и контрол на нивото на течности, насипни материали и други вещества с приложение в широк спектър от индустрии. Контролерите се предлагат в три модела - контролер за ниво Sitrans LUT420; конторлер за ниво, помпи и разход Sitrans LUT430 и изключително точен разходомер за открити канали Sitrans LUT440 (който освен това предоставя пълен набор от инструменти за управляване на нивото, обема и помпите).
Серията е подходяща за редица приложения, включително за пречиствателни станции за питейни/отпадни води и водни съоръжения, производствени мощности и промишлени съоръжения за съхранение на вода.

С тези нови контролери, операторите могат да бъдат сигурни в резултатите при измерване на ниво и разход благодарение на  патентованите филтри и алгоритми на Sitrans LUT400. Високата точност на резултатите, които отчитат контролерите водят до ценово-изгодни решения – наблюдението на наличността е винаги точно, процесите са по-добре контролирани, и скъпото почистване на разливи може да бъде избегнато.

С увеличаване на значението на енергийните стратегии за намаляване на разходите, Sitrans LUT400 контролерите спомагат за намаляване на общите енергийни разходи на  съоръжения за води/отпадъчни води чрез часовник в реално време и алгоритми за пестене на енергия за оптимизиране работата на помпените агрегати по време на пикови периоди на потребление на енергия.

Контролерите от серията Sitrans LUT400 разполагат с интуитивен потребителски интерфейс. Те могат да бъдат програмирани за по-малко от една минута чрез графичните приложения Quick Start Wizards. Наличният дисплей с подсветка позволява ясно отчитане на данните при всякакви условия на осветление.

Sonic Intelligence технологията за обработка на сигнала при ултразвукови нивомери, извършва постоянен анализ и се настройва според нивото на шума и променящите се условия на работа в съответния процес. И трите модела конкролери са съвместими с пълната гама ултразвукови трансдюсерии Echomax от Siemens.

Възможностите за регистрация на данни на Sitrans LUT400 позволяват на потребителя да съхранява и преглежда информацията или да я прехвърля на компютър. В допълнение към локалното програмиране, конторолерите имат възможност за дистанционна конфигурация и диагностика чрез Siemens Simatic PDM (Process Device Manager), Emerson AMS, FC375/475, или FDTs (като например PACTware) използвайки Siemens DTM.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   контролер ниво и разход   Sitrans LUT400   индустриална автоматизация   измервателна техника  

Област: Технологии  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...