Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens ще достави технологията за новата сателитна тол система във Франция

11.06.2012   |   Технологии
 

Две от най-големите френски компании за електронно събиране на пътни такси чрез бордови устройства - Eurotoll и Total, ще използват технология на Siemens за изграждането на новата френска тол система. Оборудването се състои от бордови устройства за превозните средства и електронна система за позициониране. Поръчките са част от проекта Ecotaxte, предвиждащ въвеждането на таксуване на база километраж за френските национални пътища за товарни автомобили с тегло 3,5 т и повече. Поръчките за Siemens са на обща стойност от около 50 млн. евро, съобщиха от компанията.

За разлика от конвенционалните системи с микровълни сателитната таксуваща система директно открива местоположението на превозното средство, използвайки GPS сигналите, които са криптирани и предавани от мобилните устройства до контролния център за по-нататъшна обработка. Това прави технологията особено подходяща за добре развити пътни мрежи извън обхвата на магистралите. Тя предлага не само точно оразмеряване на таксите, свързани с изминато разстояние и време, но също и гъвкаво адаптиране с помощта на софтуерни актуализации.

Siemens вече разработи и достави сателитна тол система за Словакия през 2010 г. и завърши други подобни проекти в Лондон, Тел Авив и в района на Сиатъл в американския щат Вашингтон. Благодарение на градската тол система City Toll System броят на моторни превозни средства, движещи се по лондонските улици, е намалял с 60 000. Откакто тя бе въведена през 2003 г. трафикът е спаднал с 20%, а задръстванията - с около 30%, казват от Siemens.

От 2011 г. пътните такси за специалната лента на магистралата Йерусалим–Тел Авив автоматично се регулират, отразявайки състоянието на трафика, като по този начин се гарантира средна скорост от 70 км/ч. Когато твърде много коли се движат в това платно, тол таксата автоматично се увеличава. Сателитната тол система в Сиатъл е първата в света, която комбинира позициониране на превозното средство в реално време и калкулация на таксата в зависимост от времето и разстоянието.

Тол таксуването е една от областите, в които Siemens работи заедно с компанията Atos като част от стратегическото партньорство, стартирало през юли 2011 г.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   тол системи   системи за позициониране  

Област: Технологии  

SAT
Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Arrow Electronics

Последно от Технологии

Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/ТърговеПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...