Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Споразумение между LonMark и OpenADR Alliance ще улесни работата с интелигентните мрежи

07.05.2012   |   Технологии
 

LonMark International и OpenADR Alliance обявиха, че ще работят заедно, за да осигурят оперативна съвместимост между сертифицирани продукти, които ще позволят по-добро управление на енергията в сгради, захранвани с интелигентни мрежи (Smart Grids).

OpenADR Alliance е дружество с нетърговска цел, създадено за насърчаване на разработката, приемането и развитието на стандарта за интелигентни мрежи Open Automated Demand Response (OpenADR).

Според компанията над една трета от търговските сгради в САЩ имат системи за управление на енергията или за сграден мениджмънт, което ги прави подходящи кандидати за участие в програми за стандартни интерфейси като OpenADR.

"За да може сградите да се възползват от OpenADR, те трябва да притежават автоматизирани системи за управление, които могат да бъдат програмирани да отговарят на сигнали за повреда, без да оказват негативно влияние на удобството или продуктивността", казаха от OpenADR Alliance. "Достъпът до системи за управление на енергията, базирани на технология като LonMark, може да помогне на хората да управляват по-добре своя разход на енергия".

Чрез предварително зададен списък с отговори на събития системата за сградна автоматизация може да намали натоварването в зависимост от съобщенията, които получава. Тя може да изпраща и информация за енергийното потребление на доставчика в реално време.


"Една от основните цели на LonMark е да помогне на всички сгради - търговски, промишлени или жилищни да имат по-сигурна и интелигентна енергийна инфраструктура. Работата с OpenADR и други организации с подобни цели, улеснява процеса и прави спестяването на енергия по-достъпно за всички", допълниха от LonMark International.

     
Източник: LonMark; снимка: OpenADR Alliance

Ключови думи: LonMark   OpenADR   интелигентни мрежи  

Област: Технологии  

SAT
Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕRobotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Технологии

Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕRobotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/ТърговеПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...