Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Приключи 41-вото издание на изложението Булконтрола

27.03.2012   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Между 28 и 30 март се проведе изложението Булконтрола, на което бяха представени модерна контролно-измервателна апаратура, техника, оборудване, софтуер и системи за управление и автоматизация, водещи до стриктен контрол за пестене на ресурсите и защита на природата от замърсяване.

Eкспонати на Булконтрола бяха новите системи за електролиза CHLORINSITU II (дезинфекция на питейна вода чрез електрохимична реакция от безопасната готварска сол) и Dulco Lyse (важно за обработката на храни и напитки, тъй като електрохимично активираната вода е с много ниско съдържание на хлориди). Представена бе и системата Dulcodes UV-S за дезинфекция на вода в плувни басейни.

Добри позиции за индустриално приложение в тежки условия и агресивни среди има 25 GHz 2-проводният радарен нивомер SITRANS LR250 с нова PVDF антена за течности и утайки и измервателен обхват 10м. SIEMENS лансира също и новата инженерингова платформа TIA Portal V11 (единна софтуерна среда за пълен инженеринг на системи за автоматизация, визуализация, задвижвания, комуникация и безопасност на машини и хора), гамата микроконтролери S7-1200 (за управление на машини от нисък и среден клас), две фамилии операторски панели (Comfort и Basic) със съвременен интерфейс и новата гама задвижвания SINAMICS G120C, която освен други плюсове осигурява и до 60% спестяване на електроенергия.

Висококачествени химикали и реагенти, нови поколения апаратура и оборудване за мониторинг на ресурси, хранителни продукти, строителни обекти, за съхранение и транспорт на товари и т.н. улесняват прецизната диагностика за редица дейности.

Системите за контрол на качеството и за физико-химичен и микробиологичен анализ също бяха едни от основните групи експонати на Булконтрола. Сред тях бяха иновациите на фирма FOSS ANALYTICAL Дания/Швеция за хигиена на производството на храни - мляко и млечни продукти, месо, месни изделия, грозде, вино, пиво, зърно и фуражи. В спектъра на контрола попадат също фармацевтичните продукти, растителните масла и биогоривата.
Фирма OPSIS AB Швеция е един от лидерите в областта на контрола на атмосферния въздух и емисиите, а фирма GASMET предлага портативни уреди за измервания и анализ на тези показатели. Възможности за анализ на почви и хидрометрия дават експонатите на EIJKELKAMP, а на петролни продукти – на PETROTEST.

Сред изложителите бяха компании, предлагащи автоматизирани аналитични системи, автоматични везни, нови серии разходомери и системи за електролизи, лабораторни реактиви и др. за бърз, качествен и надежден анализ на различни продукти и мониторинг на околната среда.

Посетителите на Булконтрола се запознаха с AcroSeal - последна иновация в опаковането и съхранението на екстра сухи разтворители, органометални и органични съединения, с нови продукти в областта на хроматографията, вкл.разтворители за Ултрабърза Високоефективна Течна Хроматография (U-HPLC), предлагани от глобалната марка THERMO FISHER SCIENTIFIC и др. Има нови продукти с приложения в химията, биологията и молекулярната биология – нови in vitro диагностични тестове, микробиологични анализи и др.

За първи път Роми-Тех показа произвежданата в Гарвенс, Германия лентова автоматична везна за 100% контрол на теглото - важна за фармацевтичната, козметичната и хранително-вкусовата промишленост. За българския пазар е ценна новата серия масови разходомери тип ТМЕ/UMC4 (Economic Line) на немската компания KOBOLD Messring, която директно измерва масов разход и плътност на течности и газове, а индиректно-обемен разход.

Булконтрола представи и пневматични и хидравлични компоненти за инженерингови и сервизни дейности, LED осветление с битово и професионално приложение и др.

     
Източник: Булгарреклама

Ключови думи: Булконтрола   изложение   автоматизация   измервателна техника  

Област: Събития  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...