Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens инсталира едномилионния RXC контролер

07.03.2012   |   Технологии
 

Едновременното постигане на комфорт и енергийна ефективност е истинско предизвикателство, което е възможно благодарение на контролера RXC - основен продукт на Siemens в областта на контрола за стайно отопление, охлаждане и вентилация на помещенията в обществени сгради.

RXC контролерите предлагат както индивидуален комфорт за всяка стая в обществени сгради, офиси и хотели, така и оптимална енергийна ефективност. Един милион контролери, инсталирани в изпълнението на над 6000 проекта - тази цифра само показва ползите и качеството на универсалните контролери RXC от серията Desigo на Siemens. Те са съобразени с търсенето на пазара - предлагат ценова ефективност и гъвкави приложения.

Сензорите и задвижките са сертифицирани по eu.bac RXC контролери и дават възможност за прецизен контрол на температурата в стаята. Контролерите осигуряват спестяване на енергия с до 14% повече в сравнение със стандартните контролери и отговарят на изискванията за енергиен клас А, съгласно EN152332. С помощта на технологията LonWorks, RXC контролерите лесно могат да бъдат интегрирани в системите за сградна автоматизация както от Siemens, така и от други доставчици.

Това позволява разширяване и персонализиране на системните функционалности, за да отговарят на специфичните изисквания на проектите. Siemens предлага широка гама от софтуерни апликации за управление на конвектори, радиатори, VAV системи и др. В допълнение компанията предлага и системи за управление на осветление и щори.

Контролерите за стайно управление Desigo RXC са част от екологичното портфолио на Siemens, от което дружеството отчете приходи от около 28 млрд. евро за фискалната 2010 г. Това превръща Siemens в най-големия доставчик на зелени технологии в света. През същия период, нашите продукти и решения дадоха възможност на клиентите ни да намалят емисиите от въглероден двуокис (CO2) с 270 милиона тона – количество, равно на годишните CO2 емисии на мегаполисите Хонконг, Лондон, Ню Йорк, Токио, Делхи и Сингапур.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   автоматизация   RXC контролери   сгради  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...