Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Учреден е секторен консултативен съвет по мехатроника и автоматизация

06.03.2012   |   Бизнес
 

На 29 февруари т. г. в зала „Пирин” на Интер Експо център в София бе учреден Секторен консултативен съвет по мехатронни системи и автоматизация. На учредяването присъстваха над 25 представители на водещи фирми – производители на индустриални роботи, устройства и съоръжения за автоматизирани системи за управление, манипулатори и други машини за различни промишлени производства, сред които Спесима, Ванико, Интелигентни системи за сигурност, Сатурн инженеринг и др. В залата бяха и представители на Техническия университет в София, на Българска академия на науките, на работодателски и други неправителствени организации.

Основен организатор на учредителното събрание бе Управителният съвет на индустриалния клъстер „Мехатроника и автоматизация”. Кратко представяне на проекта направи д-р Кирил Желязков, директор в БСК. В хода на разискванията учредителите поставиха редица практически въпроси, свързани с прилагането на компетентностния подход към различни длъжности от пилотните предприятия. За председател на секторния консултативен съвет бе избран професор В. Гълъбов от Техническия университет в София, а за секторен референт – г-н С. Павлов. Повече за проекта на БСК за разработване на компетентностни модели по професии, браншове и региони можете да видите на www.competencemap.bg.

     
Източник: БСК

Ключови думи: БСК   съвет   мехатроника   автоматизация  

Област: бизнес  

SAT

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Delta instruments

Последно от Бизнес

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...