Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Системата за сграден мениджмънт в зала Арена Армеец София

21.02.2012   |   Реализации
 

Новоизградената спортна зала е снабдена със съвременна система за сграден мениджмънт. Във функциите на BMS са включени контрол, управление и наблюдение на: студопроизводство и дистрибуция на студоносител, топлопроизводство и дистрибуция на топлоносител, климатични инсталации (18 бр.) и вентилационни инсталации, прилежащите им противопожарни клапи, отдимителни инсталации и отдимителни клапи. Системата е изградена на принципа на разпределената логика. Всички обхванати инсталации се управляват от 27 табла автоматика, разположени максимално близо до агрегатите. Всички табла влизат в специално разработена топология за комуникация между тях. Информацията от всички тях влиза в операторската станция, откъдето се извършва управлението на системите, задаването на параметрите и обработката на алармените съобщения.

„Основната идея при изграждане на BMS е осигуряване на максимален комфорт при сведени до минимум енергийни и експлоатационни разходи. Системата е напълно автоматизирана и цялата зала може да се управлява от операторската станция. Системата управлява инсталациите по предварително зададени времеви графици, следи за достигането на зададени параметри (температура, налягане, СО2 и др.), наблюдава за наличието на аварийни състояния (претоварен двигател, замърсен филтър, прегряване на ел. нагревател, настъпили условия за замръзване на топлообменниците, наличие на сигнал пожар от пожароизвестителната централа)”, заявяват системните интегратори от New System.

Системата е реализирана на базата на оборудване на компанията Siemens. Тя е йерархична и е изградена от три нива:
-Ниво полева автоматика, състоящо се от сензори за температура, налягане, въглероден двуокис (СО2); термостати против прегряване; защита от замръзване; пресостати за въздух; вентили; задвижки за вентили и задвижки за ПЖР.
-Ниво автоматизация на процеса - реализирано със свободно програмируеми контролери DESIGO PX и входно-изходни модули TX.
-Мениджмънт ниво - операторска станция със софтуер DESIGO INSIGHT v 4.2.
Така реализираната система за управление на сградата е модулна и към нея могат да се добавят други инсталации за наблюдение и управление, допълват от New System.

     
Източник: ТД Инсталации; снимка: TLL Media

Ключови думи: BMS   управление   сградни инсталации   спортна зала  

Област: Проекти  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Реализации

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...