Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Задвижките Acvatix на Siemens получиха награда за дизайн

21.02.2012   |   Технологии
 

Дизайнът на задвижките Acvatix спечели престижната iF Product Design награда, която се връчва за отлични постижения в областта на дизайна вече почти шест десетилетия, съобщиха от компанията. "Задвижките Acvatix се пребориха с многобройните опоненти и конкуренция от международен мащаб.

Дизайнът на продукта спечели журито в категорията „Сграда”. Критериите за оценяване включват: качество на дизайна, степен на иновация, производствено качество, избор на материала, функционалност на продукта и устойчивост на външни въздействия.

Siemens Швейцария и  Tribecraft (компания, занимаваща се иновации и усъвършенстване на продукти) работиха в близко сътрудничество по отношение на технологията и дизайна на задвижките с цел добавяне на нови функции и създаване на изцяло нова платформа", заявиха от Siemens.

Acvatix са създадени специално според нуждите на проектанти и инсталатори. Всички седлови и ротационни задвижки използват една и съща платформа, осигуряваща ефективност на разходите и унифициран монтаж, експлоатация и поддръжка, а патентованото съединение прави монтажа бърз и лесен.

Дизайнът на корпуса и кабелните входове подобряват достъпа и правят електрическите връзки по-безопасни. С помощта на ръчната настройка, вентилът лесно може да бъде нагласян без каквито и да е инструменти, както по време на монтаж и сервиз, така и в случай на авария.

Задвижките също така се отличават и със специален индикатор на положението за по-добра обратна връзка и подобрена видимост от различни ъгли. При недостатъчна осветеност, LED дава информация за статуса на работа. Освен това, задвижките Acvatix предлагат уникална съвместимост с предишни продукти (над 30 години)", допълниха от компанията.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   задвижки   Acvatix   iF награда   дизайн  

Област: бизнес  

SAT
Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Arrow Electronics

Последно от Технологии

Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/ТърговеПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...